Hamilelik ve Annelik Eğitimi

Genç kalmanın 6 yolu

Posted on: 28 Ekim 2008


1 Harekette bereket var:

Egzersiz insan bedeni için en gerekli ve en iyileştirici faktördür. Günde sadece 30 dakika harcayarak yapacağınız egzersiz sayesinde ruhunuzu ve vücudunuzu birbirleriyle bütünleştirebilirsiniz. Vücudunuzun hareketi sayesinde cildimiz ve hücrelerine daha fazla besleyici madde hareketi sağlarız. Ciğer kapasitesiniz yükselir, böylece içinize daha fazla oksijen çekebilirsiniz. Daha fazla oksijen sayesinde stresiniz azalır ve cildiniz daha canlı bir hale gelir.

2 Yazın, dertten kurtulun:
 
Bazı dertlerin düşünmekle geçmeyeceğini biliyoruz. Fakat onları düşünerek de geçmiyorlar, üstelik zarar görüyoruz. Küçük bir defter alın, gün sonunda, o gün sizi iyi hissettiren olayları, düşünceleri madde madde yazın. Hem sonrasında bakmak için güzel bir kaynağınız olacak, hem de bunları yazarken kendinizi çok huzurlu hissederek rahat bir uykuya hazırlanacaksınız. Stresiniz azalacak. Böylelikle daha canlı hissedeceksiniz. Bu sizin cildinize de yansıyacak, şaşırmayın!

3 En doğal kozmetik: Uyku, basit, doğal ve kozmetik ürünlerden çok daha yararlı cilt koruyucusudur. Size yetecek uykuyu ise sadece siz anlayabilirsiniz. Hayatınızı sağlıklı bir düzene sokmaya başladıkça, size yetecek olan uyku süresi, kendiliğinden oluşacak ve yatma saatleriniz değişse bile o uyku süresini aldığınız ölçüde kendinizi iyi hissedeceksiniz.


4 Kendiniz için bir mola: Bir çoğumuz için hayat o kadar hızlı ilerler ve karmaşıktır ki,onca şey arasında aslında hiçbir şey yapmadığımızı sanırız. Bazen ajandasız, beklentisiz ve plansız kaçışların güzel bir etkisi olabilir. Bu kimi zaman 20-30 dakikalık bir park kaçamağı, bazen küçük bir tatil olabilir. Stres gider, beynin canlanması vücuda etki eder. Cilt kendine gelir.


5 Nefes alın rahatlayın: Vücudunuzdaki karbon dioksit ve oksijen dengesini ayarlamak için derin nefes egzersizlerine ihtiyaç var. Yapılan araştırmalar, derin nefes alan insanların o anda başka hiçbir şeye odaklanmadıklarını ortaya koyuyor. Daha az stres yaşıyor ve kendinizi daha canlı hissediyorsunuz. Yavaş bir şekilde burnunuzdan aldığınız derin nefesi, yine yavaşça ağzınızdan dışarı verin. 5 defa tekrarlayacağınız bu egzersizi gün içerisinde en az 2 kere açık havada yapın.


6 Yüksek protein mucizesi: Özellikle sabahları, protein değeri yüksek bir kahvaltı yapmayı unutmayın. Proteinler, enerji verir. Çok basittir. Vücudumuzun sağlıklı kan şekeri dengesini korur, insulin gibi bazı hormonları kontrol eder, sınırda tutar. Çok yağlı veya çok şekerli yiyeceklerden kaçının. Bunların yerine protein değeri daha yüksek olan yiyecekleri tüketin. Yağsız et tercih edin, özellikle balık, tavuk eti ve yararlı yağlar içeren bademi bol bol yiyin. (Kaynak: Bugün)

Yorum bırakın

RSS Aile & Sağlık Haberleri

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS Birtabak.com Tarifler

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

RSS Portakal Ağacı

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Blog Stats

  • 1.933.753 hits

RSS Gidahareketi.org

  • Bir hata oluştu; besleme kapalı gibi görünüyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.